<h2>Διαιτολογικό Γραφείο</h2><p>στη Λάρισα</p> <h2>Διαιτολογικό Γραφείο</h2><p>στη Λάρισα</p> <h2>Διαιτολογικό Γραφείο</h2><p>στη Λάρισα</p> <h2>Διαιτολογικό Γραφείο</h2><p>στη Λάρισα</p> <h2>Διαιτολογικό Γραφείο</h2><p>στη Λάρισα</p>
Previous Next
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ειρήνη Πουρνάρα | Λάρισα

 


ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βάλτε το κινόα στην ζωή σας!

Συνταγές με κινόα

Σαλάτα με κινόα, ντομάτα και φρέσκα φύλλα μέντας

Υλικά

1 ½ κούπα κινόα
2 ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 αγγούρι
2 χούφτες καρύδια
Λίγα φρέσκα φύλλα μέντας
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
Χυμό από 1 lime ή λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράστε την κινόα ανάλογα με της οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαγειρευτεί κι αφήστε την να κρυώσει.
Ψιλοκόψτε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι, το μαϊντανό. Προσθέστε την κινόα αφού παγώσει, τη μέντα, το μαϊντανό, το χυμό lime, το ελαιόλαδο, τα καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.

 


Κινόα με κολοκυθάκια και ρεβίθια

Υλικά

1 κούπα κινόα
1 κούπα ρεβίθια
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
2 μεγάλα κολοκυθάκια
10 ελιές
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Βράστε αρχικά(ξεχωριστά) την κινόα και τα ρεβίθια(έπειτα από μούλιασμα).
Σ’ ένα μεγάλομπολ προσθέστε τα ρεβίθια, την κινόα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι θερμάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί λίγο και προσθέστε τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν λίγο, για περίπου 5 λεπτά και στο τέλος προσθέστε τον κουρκουμά, το κύμινο, την πάπρικα.
Προσθέστε τα κολοκυθάκια με το σκόρδο στην κινόα και τα ρεβίθια, προσθέστε τις ελιές, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.